Instagram Mavi Tik İbaresi Nasıl Alınır?

Instagram Mavi Tik İbaresi Nasıl Alınır?

En sık kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram markalar ve tanınmış kişiler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Hem markaların hem de tanınmış kişilerin hesaplarının tasdiklenmesi için kullanılan mavi tik ise merak konuları arasında yer alıyor. Mavi tik ibaresi nasıl alınır bu soruların başında geliyor. Mavi tik almadan önce yapmanız gerekenler, mavi tik alma aşamaları ve mavi tik başvurusu gibi pek çok konu için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Instagram Mavi Tik Almak İçin Ne Gerekli?

Mavi tik almak için öncelikle hesap doğrulama başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Mavi tik, Instagram tarafından doğrulanmış hesap adımını geçmiş kullanıcılarda bulunan bir ibare. Instagram mavi tik almak için öncesinde hesabınızla ilgili bir şey yapmanıza gerek bulunmuyor. Mevcut Instagram hesabınıza girerek Seçenekler> Ayarlar  > Hesap > Hesap Doğrulama adımlarını takip ederek doğrulama talebi oluşturabilirsiniz. 
Doğrulama talebi oluşturduktan sonra Instagram ekipleri tarafından incelenen hesabınız için mavi tik alıp alamayacağınız belli oluyor. Sonrasında ise sizlerin bir şey yapmasına gerek kalmadan Instagram üzerinden onaylanan mavi tik hesabınıza ekleniyor. 
Mavi tik ibaresi almak için çoğunca marka ve tanınmış kişi hesaplarının değerlendirildiğini biliyoruz. Özellikle toplum tarafından tanınan milletvekilleri ve sanatçılar gibi hesaplar mavi tik doğrulamasını az takipçili olmalarına ve gönderi paylaşmamalarına rağmen alabiliyorlar. Bunun yanında bir milyon takipçili hesaplar bile kimi zaman Instagram tarafından doğrulama almaya uygun bulunmayabiliyor.
Bunların yanı sıra mavi tik uygulaması tescillenmiş markalarınız için de kullanabileceğiniz ibareler arasında yer alıyor. Özellikle uzun zamandır Instagram üzerinden satış yapıyorsanız ve markanızın pek çok takipçisi varsa yine kullanım haklarınızın ihlal edilmemesi ve güvenilirliğinizi sağlamak adına hesap doğrulamak için başvuruda bulunabilirsiniz. 

'' Popülerlerin Dünyasında Yerini Almak İçin Çözüm Taktik Medya ''